Leeuwarden culturele hoofdstad 2018

De Waag Leeuwarden

Leeuwarden mag in 2018 samen met de Maltese hoofdstad Valletta de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ dragen. De jury, die bestaat uit vertegenwoordigers uit het Europese en Nederlandse culturele veld, verkoos de stad boven Eindhoven en Maastricht.

 

Juryvoorzitter Manfred Gaulhofer sprak van een unanieme, maar moeilijke beslissing. “Alle drie de steden waren erg overtuigend.” Leeuwarden genoot de voorkeur van de jury dankzij de innovatieve aanpak die in het bidbook werd gepresenteerd.

De dertienkoppige jury overhandigde het advies aan minister Jet Bussemaker van Cultuur, die samen met collega’s uit de Europese Unie in het voorjaar van 2014 de stad formeel aanwijst.

 

Official Twitter account Leeuwarden 2018

 

Menu languages:

Lunchen of dineren bij Brasserie Spiegelaar

Brasserie Spiegelaar is de ideale plek in Leeuwarden om te genieten van onze handgemaakte koffie's, lekker te lunchen, borrelen of dineren. In het hart van de Friese hoofdstad heeft u vanuit de brasserie een prachtig uitzicht over de levendige Nieuwestad. Onder het genot van een lunch, diner, High Tea of een borrel genieten van de vriendelijke bediening en gezellige ambiance.   Onze bovenzaal met vide is een uitstekende locatie voor groepen, zakenlunch/-diner/-buffet etc. Voor elk budget of wens hebben wij een passende invulling.   Beneden en boven hebben wij een prachtige speelhoek waar de kleintjes zich perfect kunnen vermaken.   Bij ons kunt u gebruik maken van gratis WIFI.  
Direct reserveren

Cadeautip!